Частна профилирана гимназия с чуждоезиково обучение ”ЧЕЛОПЕЧ”

Младежка инициатива за Средногорието

Община Пирдоп

Електронен информационен портал Нов Поглед

Блогът на Пирдоп. Вече можеш да кажеш всичко тук

Пирдоп и регионаДетски градини

Автор на статията е: Вестник Регион
Завършена е на 8 Ноември 2011, 15:50

В КОПРИВЩИЦА
 
Третият ден от месец ноември бе „Ден на отворените врати” за ЦДГ „Евлампия Векилова” – гр. Копривщица. По случай 55-годишния юбилей на детското заведение Евгения Тополска, главен асистент  от Департамента за информация и усъвършенстване на учителите изнесе лекции в музикалната зала на детското заведение на тема:  Развитие на родната реч при деца от предучилищна възраст”, „Работа с деца със специални образователни потребности”  и „Съвременен подход към екологичното възпитание”.   В  обучителния модул участие взеха и директорите на обединени детски заведения от Челопеч и Пирдоп – Лушка Бързакова, Ани Цветкова и Дамяна Георгиева. След обяд г-жа Тополска бе на разположение на родителите за консултации.
Колективът на ЦДГ „Евлампия Векилова”  се срещна със свои колеги от областта, с които обсъдиха проблеми с предучилищната педагогика.
На 4 ноември още от ранни зори за възпитаниците на ЦДГ „Евлампия Векилова” имаше и празнични изненади. В приобедните часове с много емоции, смях, закачки и балони възпитаниците на ЦДГ присъстваха на театралната детска постановка, в която взеха участие и малчуганите. И както е традиция на такъв хубав празник, след забавлението имаше и голяма торта. Тя бе посрещната  нетърпеливо с щастливи усмивки от децата. 

Есенен празник в ОДЗ - Златица

На 1 ноември в ОДЗ "Вяра, Надежда, Любов" – Златица, се проведе есенен празник с надслов "Парад на плодовете". При подготовката на тържеството много ентусиазирани взеха участие и голяма част от родителите, които заедно с децата си изработиха различни фигури от плодове, зеленчуци и природни материали. В деня на празника колективът на детското заведение подредил голяма изложба от създадените предмети и всеки можеше да я посети се възползва от възможността да се запознае с творчеството и уменията на малки и големи.
А в минутите на тържеството на гости в детското заведение дойдоха плодчетата  - възпитаници на Втора група на ОДЗ, които си търсеха нов дом. Групата бе водена от Негърката Кумба – от Група "Мечо Пух". С танци и чудесни изпълнения на стихове и гатанки и всеки от тях беше представен от децата от Група "Веселушко". Представлението бе отлична демонстрация на талантите на малчуганите и всички от възпитаниците на детското заведения – от най–малките до най–големите, бяха много въодушевени и пяха и казваха стихотворения за есента.
За всяка група накрая имаше огромна и добре аранжирана кошница с плодове и след финала на празненството всички малчугани продължиха да се веселят по групите си и да хапват от вкусните дарове, с които ги зарадваха техните родители и педагозите от ОДЗ. Последни новини...

Архив...

Тагове...
Антон
Златица
Копривщица
Мирково
Пирдоп
Чавдар
Челопеч

2001 - 2014 © Вестник Регион. Всички права запазени.
Web разработчик: Мико Стефанов