Частна профилирана гимназия с чуждоезиково обучение ”ЧЕЛОПЕЧ”

Младежка инициатива за Средногорието

Община Пирдоп

Електронен информационен портал Нов Поглед

Блогът на Пирдоп. Вече можеш да кажеш всичко тук

Пирдоп и регионаВипуск 2011

Автор на статията е: Вестник Регион
Завършена е на 17 Май 2011, 10:23

ВИПУСК ‘ 2011 НА СОУ – ПИРДОП
Пое  по новия си път с народно хоро

Тържествено и с много вълнение, емоции и народни хора в СОУ „Саво Савов” - Пирдоп, на 11 май - Денят на светите братя Кирил и Методий, бе бяха изпратени след последния им учебен час дванадесетокласниците в гимназията. Техните учители и приятелите им от 11-те класове бяха в основата на забавно преминалите часове на раздяла.
Специално за зрелостниците бяха изработени малки свитъчета с пожелания, а заедно с тях всеки абитуриент получи и китка здравец. По-малките ученици се включиха в програмата с танц с доста интересна хореография. Те направиха опит да развеселят завършващите, но тъгата от раздялата с любимото училище и преподаватели не успя да се скрие и сълзите бяха съпътстваща част от усмивките по лицата им. Много изненадващ и красив бе моментът, когато от последният етаж на училищната сграда, буквално заваляха балони и цветни листчета, което допълнително подсили ефекта на вълнуващия празник.
Мария Велкова и Ирена Ночева изразиха благодарност от името на целия випуск към учителите за тяхното търпение и вяра в своите възпитаници, за това че успяха да направят от младите хора достойни граждани и изградени личности. Класните ръководители отвърнаха на жеста и пожелаха „На добър час!” зрелостниците, на които тази седмица предстоят последните изпити – матурите, а след това и встъпването им в трудния и непредвидим поток на новия им живот. Голямо народно хоро се завъртя на двора на гимназията, на което се заловиха завършващи, учители и ученици.
Випуск ‘2011 на СОУ – Пирдоп каза “Довиждане!” на своето училището, в което завършилите го вече ученици ще се връщат в него вече като големи хора. Тук, в класните му стаи, те бяха научили много житейски уроци, които ще ги водят напред по избрания от тях бъдещ път. След раздялата зрелостниците продължиха празника си до късния след обед в едно от заведенията в града с много песни и още танци. А преди да си тръгнат за вкъщи, всички си пожелаха успех в предстоящите им изпитания това лято.  


Последен учебен ден за абитуриентите на АТПГ – Златица

На 11 май беше последният учебен ден за дванадесетокласниците в цялата страна. Колективът на АТПГ – Златица тържествено изпрати своите зрелостници с обновения си традиционен ритуал. При биенето на последния за абитуриентите звънец те излязоха заедно с класната си ръководителка г-жа Соня Колева през централния вход на учебното заведение, където ги очакваха всички ученици и учители на училището. Милена Глухкина и Паулина Шутилова от 11 клас им поднесоха питка с мед за здраве и благополучие. Младежите се строиха за последен път на своето място в строя на училището.
Водещите на литературната програма Златка Радева и Василка Кузманова ги приветстваха със стихове, посветени на раздялата с учебното заведение и съхраняване на другарството им завинаги. Прозвучаха и много песни за последния учебен ден. За всеки зрелостник от името на училището беше имаше подарък. Абитуриентите получиха весели лепещи се емотикони, които отговарят на техния ученически натюрел. Имаше и пъстри балони, много цветя и забавни минути.
По традиция директорът на професионалната гимназия инж. Величка Баланова приветства Випуск ‘2011 и плисна менче с вода, за да върви на младите хора целият им живот. В знак на уважение и почит към родното училище дванадесетокласниците посадиха иглолистно дръвче за спомен.
След този ритуал, всички участващи в тържеството се заловиха на кръшно хоро, с което още веднъж доказаха своето единство и сплотеност. Направени бяха много снимки и записи за архива на училището и личните спомени на учениците.Последни новини...

Архив...

Тагове...
Антон
Златица
Копривщица
Мирково
Пирдоп
Чавдар
Челопеч

2001 - 2014 © Вестник Регион. Всички права запазени.
Web разработчик: Мико Стефанов